Samsø "Mad & mennesker"

Adresse: Bredgade 4, 3. sal, 1260 København K Vis kort

Adresse: Bredgade 4, 3. sal, 1260 København K

En sansemættet og smuk bog med lækre billeder fra et af de foretrukne feriemål i Danmark. Det milde klima sikrer de lækreste råvarer i store mængder, og bogens forfatter og fotograf kommer rundt i alle de vigtigste hjørner og smager, snuser, sanser og spiser øens skønne produkter.

En sansemættet og smuk bog med lækre billeder fra et af de foretrukne feriemål i Danmark. Samsø kaldes ikke uden grund Danmarks spisekammer. Her er alt, hvad mave og mund kan begære. Det milde klima sikrer de lækreste råvarer i store mængder, og bogens forfatter og fotograf kommer rundt i alle de vigtigste hjørner og smager, snuser, sanser og spiser øens skønne produkter.
Her er lækre billeder og opskrifter fra de førende restauranter og hoteller. Her er underhåndstip fra en stedkendt samsing om, hvor og hvornår du kan smage hver årstids lækkerier, som de fremstilles af de lokale råvareproducenter, bryggerier og specialforhandlere, der alle lever og ånder for at producere de bedste varer inden for netop deres kompetenceområde.

Forfatteren kender sin ø og dens beboere, dens stemning, dens tone og dens livssyn. Gennem hendes nærgående og indlevende portrætter kommer du tæt på mange af øens dejlige beboere, følger deres arbejde og får indblik i deres glæde over at bo, hvor de bor. Der er nemlig mere end én god grund til, at de har bosat sig ved denne smukke vandkant.
Om forfatterne

Ruth Lange er født og opvokset på Samsø, som fjerdegenerationssamsing. Hun flyttede fra øen som ung, men vendte tilbage til øen i 2007 som tekstforfatter i sit en-mandsfirma, Lange Tekster – kort og godt.
Ruth Lange har medvirket i mere end 35 programmer på regional-tv som forsvarer af de samske farver i dialektlegen Sprogblomster. Hun er en af deltagerne i TV2’s madprogram Danmarks bedste amatørkokke, hvor hun trækker på sit kendskab til øens rigdomme af råvarer. Ruth Lange står også bag den populære blog: www.sansforsamsoe.dk
Torben Ulrik Nissen er bogens fotograf og han har rejst og besøgt mere end 100 lande med sit kamera. Han har altid været fascineret af at stille skarpt på menneskers hverdagsliv, at se hvordan de dyrker jorden og laver mad under vidt forskellige forhold.

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Flinchs Hotel

Afstand: 388 meter
Flinch´s Hotel ligger midt i Tranebjerg – øens hyggelige hovedstad. På byens handelsstrøg findes små cafeer, specialforretninger m.v. der indbyder til en hyggelig gåtur gennem byen. Med sin centrale beliggenhed er et ophold på Flinch´s Hotel det ideelle udgangspunkt for udflugter rundt på øen.
Camping

Ballen Strandcamping

Afstand: 3,1 km
Ballen Strandcamping har en dejlig naturgrund helt uden nummererede pladser - kun et stenkast fra vandet. De fleste pladser har havudsigt. Du kan selv gå rundt og finde lige nøjagtig din foretrukne plads.
Hotel

Hotel og Madhus Rumogrooms

Afstand: 2,2 km
Roligt hotel midt på Samsø, har nye og moderne faciliteter med masser af personlig atmosfære, hvor udsøgte råvarer, økologi, god mad og vin danner rammen for jeres ophold. Hotellet har mulighed for større firma- og familiearrangementer, og vi hjælper gerne med planlægning af dagene på Samsø for en gruppe.