Benjamin Noir

Adresse: Jordbærvej 85, st., 2400 København NV

Adresse: Jordbærvej 85, st., 2400 København NV

Benjamin skaber fantastiske konstruktioner med pen på papir. Hver original plakat tager mange timer at tegne og kræver typisk over 10.000 streger og hundredevis af forskellige huse.

Motiverne planlægger han aldrig på forhånd, men påbegynder dem direkte med pen, uden blyantskitse.
Benjamins værker gemmer på utallige små overraskelser og hemmeligheder.

På papiret får Benjamin Noirs tanker om byer frit spil. Det er hans frirum, det er drømmen om at være arkitekt der bliver udlevet på papiret. Benjamin Noir er hans kunstnernavn, til daglig hedder han Roald Benjamin Bergmann, men han bruger mellemnavnet når han tegner… Noir siger sig selv, det hele er sort, det er faktisk meget ligetil.

Han bruger timevis på at planlægge en by i hovedet, hvordan skal placeringen af husene være, proportioneringen, hvilke materialer er husene lavet af… Benjamin Noir har altid tegnet, han fandt for alvor sin streg da han satsede på byerne for et par år tilbage. Før det tegnede han alt muligt, han udgav også rejsebøger til børnefamilier, havde et bolsjefirma, en ubemandet døgnkiosk og var en kort periode også ungdomspræst på Bornholm. I dag står han bag online tv-stationen ’Tellymo’.

Vis mere

Om denne aktivitet