2 dages ølbrygning for viderekomne

Adresse: Melstedvej 25, 3760 Gudhjem Vis kort

Adresse: Melstedvej 25, 3760 Gudhjem

Når man har brygget de første almindelige ales og pilsnere er der mange der gerne vil prøve kræfter med de lidt mere ekstreme øl, der kan være vanskelige at brygge.

Vi starter med bl.a at smage på nogle af de vildgærede øl fra Penyllan hvor den bornholmske terroir kommer til udtryk. Herefter er der en kort gennemgang af de forskellige metoder man kan bruge til at lave mere interessante og udfordrende øl. Vi skal bl.a snakke om forgæring med andre organismer end ølgær: fx mælkesyrebakterier og brettanomyces svampe der udgør en væsentlig smagsgiver i Penyllans øl.

Vi kommer ind på både kommercielle kulturer og på hvordan man kan opformere sin helt egen unikke vildgærskultur samt hvordan man undgår nogle af ulemperne der kan være ved utæmmet gæring. For de mere utålmodige, der ikke vil vente 1-2 år på det færdige resultat, vil der være gode tips til hvordan man brygger en sur øl på nogle få uger.

Frugt vokser overalt på Bornholm og kan være en enestående smagsgiver i øl hvis den bruges rigtig. Det samme gør sig gældende med brug af træ i både lagring og gæring. Det er muligt at få fordelene ved at have øllet liggende på træ uden at bruge tusindvis af kroner på trætønder.

Endelig vil vi komme ind på metoder til at brygge meget, meget stærke øl vha. akkumuleret mæskning og isning.

For dem der gerne er mere interesserede i at brygge almindelige øl vil der være information til avancerede metoder der gør øllet endnu bedre, såsom vandbehandling og mineraltilsætninger.

Lidt om bryggeren:
Christian Skovdal Andersen står bag firmaet Beer Here og det lokale bryggeri Penyllan som han driver sammen med sin kone Jessica Jenkins. Christian har beskæftiget sig med mikrobryg siden 1999 – og på et professionelt niveau siden 2004. Christians tidligere bryggeri, Ølfabrikken var blandt de første eksperimenterende bryggerier i Danmark. Eksperimenterne fortsatte Beerhere med Beerhere og Penyllan, der i dag brygges på Bornholm. Beerhere er i dag internationalt anerkendt og eksporteres til 14 forskellige lande. Penyllan er det danske bryggeri der er flest forventninger til i 2017 når de første produkter kommer på gaden.

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

Lejlighed

Gudhjem Søpark

Afstand: 413 meter
Feriecentret Gudhjem Søpark ligger nænsomt placeret mellem Gudhjem by, klipper og hav. I har 200 meter til indkøbsmuligheder, 800 meter til centrum i Gudhjem. De flotte lejligheder er alle indrettede for 4-6 personer. OBS: Specielle afbestillingsregler.
Hotel

Pension Koch

Afstand: 654 meter
Midt i sin unikke beliggenhed på toppen af Gudhjem har Pension Koch i mere end 70 år været rammen om skønne ferier. Lejlighederne og værelserne, som har udsigt over Østersøen og Gudhjem by, er alle blevet nænsomt renoveret og fremtræder flot. Hyg jer i den dejlige have med grillborde. På Pension Koch får ordet "ferie" sin rigtige betydning! OBS: Specielle afbestillingsregler.
Lejlighed

Gudhjem Feriepark

Afstand: 498 meter
Gudhjem Feriepark består af hyggelige feriehuse med en særdeles god beliggenhed - tæt på centrum i Gudhjem, klipperne og havet. Gudhjem er en romantisk og charmerende by, som skaber glad ferie-stemning hos alle aldre. OBS: Specielle afbestillingsbetingelser.