Kom og smag på 1864

Adresse: Historiecenter Dybbøl Banke, Sønderborg, 6400 Sønderborg Vis kort

Adresse: Historiecenter Dybbøl Banke, Sønderborg, 6400 Sønderborg

Uden mad og drikke dur helten ikke! Kom og smag på 1864. Men hvad fik soldaterne egentlig at spise i 1864?

Maden var vigtig i soldaternes hverdag, og som løjtnant Ramsing skrev: “Nu har jeg spist, nu har jeg drukket, nu har jeg sovet. Nu er jeg Karl for min Hat. Det feltliv er i grunden ikke saa Galt; naar Soldaten bare faar Æde, Drikke og Søvn saa kan han det utrolige.”

Onsdag den 19. juli åbner Historiecenter Dybbøl Banke dørene til en særlig aften, hvor vi laver soldaternes mad fra 1864. Rationen byder blandt andet på grønne ærter, flæsk, smør – og en smule brændevin! Men kan soldaterne overhovedet finde ud af at tilberede maden? Og kan du? Mød marketenderen, der sælger alt, hvad hjertet begærer, og naturligvis byder på smagsprøver. Der er også mulighed for at prøve historiecenterets andre tilbud.

Åbningstider: Arrangementet begynder kl. 19.00 og varer ca. til kl. 21.00. Dørene åbner kl. 18.30.

Praktiske informationer: Husk godt fodtøj og en jakke.

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

Camping

Lærkelunden Camping

Afstand: 14 km
Forkæl familien: Lyst til camping med udsigt!Besøg Lærkelunden Camping beliggende i det historiske Sønderjylland, midt i en dejlig natur og helt ned til Flensborg Fjord. Her er plads og oplevelser for alle aldre.
Vandrehjem

Danhostel Sønderborg Vollerup

Afstand: 4,5 km
Danhostel Sønderborg Vollerup det sjoveste vandrerhjem i udkanten af Sønderborg. Moderne værelser og stor have med mange gratis aktiviteter. Gratis parkering og gratis WiFi.
Lejlighed

Enjoy Resorts Marina Fiskenæs

Afstand: 11,8 km
Resortet har 156 ferieboliger med tilhørende centerfaciliteter. I centeret er der Badeland, 1900m2 wellness, fitness, børnelegerum, restaurant samt mange udendørs aktiviteter til såvel store som små.