Østers for de rige og sakkuk og strandvejbred til de fattige?

Adresse: Postvejen 14, 6720 Fanø Vis kort

Adresse: Postvejen 14, 6720 Fanø

Spiste alle østers i ’gamle dage’? Hvordan fungerede indsamling af æg fra vilde fugle? Hvor finder man strandvejbred og hvordan tilbereder man den?

18. oktober kl. 12-14

Østers er ’vadehavsguld’ og ’en havfrisk delikatesse’. Men østers i Vadehavet er også en kulturarv, som der knytter sig en stor fortælling til, der strækker sig flere hundrede år tilbage.

Få historien om østers i vadehavet og en perlerække af andre traditionelle retter, der tidligere blev spist langs vadehavet fra Højer i syd til Ho i nord.

Hvor har Fanø-smørrebrød fået sit navn og spises det kun på Fanø? Få svar på det og meget mere.

Der vil blive serveret små smagsprøver med østers, Sakkuk*, Fanø Smørrebrød, Stuvning af strandvejbred mv.

Det er Anne Marie Overgård fra Museum Sønderjylland, som deler ud af sin store viden om madtraditioner langs Vadehavet. Hun fortæller underholdende og levende om både de gamle fødevare og de mere moderne som f.eks. Kveller.

*Til dem der ikke ved det så er Sakkuk en traditionsrig bygmelsbudding ”kage” der glaseres i mørk sirup serveres med fedtegrever og sprængt kød, ofte sammen med en øl med ”pind”, som er hvidtøl med et stænk snaps.

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

Camping

Rødgaard Camping

Afstand: 418 meter
Tilbyder optimale forhold til en rigtig god ferie for hele familien. På pladsen er der moderne servicebygninger. Mange aktiviteter for børn. Restaurant og lille bageri. Vi ligger tæt på Fanø's brede sandstrand og skønne natur.
Hotel

Rødgaard Camping - Værelser i Rindbyhus

Afstand: 1,1 km
På første sal ligger 5 forskellige dobbeltværelser. Værelserne er enkelte men hyggelige og her kan man nyde en god nats søvn efter dagens strabadser.
Camping

Feldberg Familie Camping

Afstand: 549 meter
Feldberg Familie Camping er en moderne og velfungerende campingplads, centralt beliggende på Fanø. Den er velholdt med dejlige læmuligheder, rolige omgivelser og en hyggelig atmosfære.