Middelaldercenteret

Adresse: Ved Hamborgskoven 2, Sundby L., 4800 Nykøbing Falster Vis kort

Adresse: Ved Hamborgskoven 2, Sundby L., 4800 Nykøbing Falster

Middelaldercentret ved Nykøbing Falster er et levende museum hvor der fortælles historien om livet i den middelalderlig købstad - Sundkøbing. Her kan man møde byens beboere lige fra den rige købmand til den mere ydmyge rebslager. Der er daglige ridderturneringer, hvor ridder Henrik Svane kæmper mod udvalgte modstandere i dystløb og andre ridderlige dicipliner.

Sundkøbing forsvares af tonstunge krigsmaskiner, som dagligt demonstreres ved skud ud over der nærliggende Guldborgsund og de moderne krudtvåben har også holdt sit indtog i byens forsvarsværker. Fra centraleuropa har Henrik Svane netop indkøbt en af de frygtede krigsvogne - datidens tank - til at forstærke byens forsvar. I købstadens havneområde møder man datidens skibe og her ligger købmændendes huse også med lagerbygninger og butikker.

Sundkøbing er en driftig by og der er netop rejst midler til at bygge en stenkirke. Kirken er placeret på den bedste plans hævet lidt over havneområdet og der arbejdes i øjeblikket på at brænde mørtel og lave sten til byggeriet.

I et stort skovområde i tilknytning til købstadens kan man møde tidens store opfindere - Leornardo da Vinci og andre samtidige - og afprøve deres fanstastiske maskiner, som er bygget i fuld størrelse og “hands on”

Bliver man sulten kan man besøge centret museumsrestaurant, som er indrettet som spisesalen en 1400 tals borg - ger serveres mad efter middelalderlige opskrifter.

1. maj – 29. juni: 10:00 – 16:00
30. juni – 14. august: 10:00 – 17:00
15. august – 30. september: 10:00 – 16:00
Skt. Hans, 23. juni: 10:00 – 21:00
Efterårsferie, 17. oktober – 21. oktober: 10:00 – 16:00
I maj og september: Lukket mandag

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Radstedhus B&B Hotel

Afstand: 10 km
Radstedhus Bed & Breakfast Hotel er centralt beliggende for seværdigheder på Lolland, Falster & Møn, rummer 18 værelser naturligvis alle med eget bad og toilet, og gratis WiFi. Her er også 4/5 lokaler til fest eller møde/kursus for op til 40 personer.
Hotel

HOTEL FALSTER***

Afstand: 2,5 km
Hotel Falster i Nykøbing F, ligger centralt for mulighederne på Sydhavsøerne og Sydsjælland Hotellet har gode værelser, WIFI & naturligvis alle med bad, toilet, fjernsyn. Flere af værelserne er handicapvenligt indrettet.
Camping

Ulslev StrandCamping

Afstand: 12,7 km
Pladsen ligger direkte ved en af Falsters skønneste, børnevenlige sandstrande. Det rene, indbydende vand og det fine sand lokker store og små til leg og samvær.