Økomuseum Samsø

Adresse: Museumsvej 10, 8305 Samsø Vis kort

Adresse: Museumsvej 10, 8305 Samsø

Økomuseum Samsø vil gennem udstillinger, besøgssteder, fortællinger og aktiviteter vise sammenhængen mellem øens landskab, kultur og mennesker og belyse forandring, variation og kontinuitet i menneskers livsvilkår fra de ældste tider til nu.

Økomuseum Samsø vil vise sammenhængen mellem øens landskab, kultur og mennesker.
Landskabet er fuldt af historie, når man får øjnene op for det.
Vil man forstå sin samtid og påvirke sin fremtid er det vigtigt at kende sin fortid.
Nøgleordene for økomuseumstanken er identitet, økologi og deltagelse.
Med identitet menes et kulturelt tilhørs­forhold, en lokal identitet. Mediesamfundet slører denne identitet, og bevægelighe­den i det moderne samfund bevirker, at mange ikke når at tilegne sig bopæleg­nens kul­turelle særpræg. Det er vigtigt for folk med rødder i området, men ikke mindst for tilflyttere, at mulighederne for at fast­holde eller skabe sig en kulturel identitet styrkes.

Med økologi menes humanøkologi, men­neskenes forhold til – og samspil med – de omgivelser de lever i, natur- som menneskeskabte: vores miljø.

Med deltagelse menes at lokalsamfundet inddrages mest muligt i økomuseets aktivi­teter. Det er økomuseets opgave at stimu­lere lokalsamfundet til egenaktivitet med udgangspunkt i eget miljø og tradi­tion.

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Hotel og Madhus Rumogrooms

Afstand: 2,6 km
Roligt hotel midt på Samsø, har nye og moderne faciliteter med masser af personlig atmosfære, hvor udsøgte råvarer, økologi, god mad og vin danner rammen for jeres ophold. Hotellet har mulighed for større firma- og familiearrangementer, og vi hjælper gerne med planlægning af dagene på Samsø for en gruppe.
Hotel

Flinchs Hotel

Afstand: 142 meter
Flinch´s Hotel ligger midt i Tranebjerg – øens hyggelige hovedstad. På byens handelsstrøg findes små cafeer, specialforretninger m.v. der indbyder til en hyggelig gåtur gennem byen. Med sin centrale beliggenhed er et ophold på Flinch´s Hotel det ideelle udgangspunkt for udflugter rundt på øen.
Camping

Ballen Strandcamping

Afstand: 2,9 km
Ballen Strandcamping har en dejlig naturgrund helt uden nummererede pladser - kun et stenkast fra vandet. De fleste pladser har havudsigt. Du kan selv gå rundt og finde lige nøjagtig din foretrukne plads.